MTM power introduceert de PCMDS150 350S24 UK

DC / DC-omvormer voor windenergie installaties

MTM-Power_Fpcmds150_350s24uk_1000pxGilze – – – Op basis van de PCMDS150 serie voor spoorweg en industriële toepassingen heeft MTM Power een   nieuwe 150W omvormer ontwikkeld. Deze DC/DC omvormer is speciaal ontworpen voor toepassingen in windenergie installaties.

De omvormer wordt rechtstreeks gevoed vanaf de door accu’s ondersteunde gelijkspanning uit de windenergie-installaties. Het brede inspanningsbereik van 100 tot 450 VDC  garandeert een optimaal gebruik van de volledige accucapaciteit.

Ideale eigenschappen
De eisen die worden gesteld aan een windenergie omvormer komen sterk overeen met de specificaties van  elektronische componenten die voldoen aan de standaard normen voor spoorwegtoepassingen. Denk hierbij aan de bestendigheid tegen temperatuurverschillen van -40 tot 70° C, vochtigheid, schok- en trilbestendigheid en immuniteit tegen sterk wisselende doorvoerspanningen.

Complete bescherming
De omvormer wordt geproduceerd via het speciaal door MTM Power ontwikkeld en gepatenteerd (EP 1 987 708) vacuum potting proces waardoor hij aan deze robuuste eigenschappen kan voldoen. De complete omsluiting van de elektronica door middel van dit pottingmateriaal garandeert een gelijkmatige warmteafvoer en voortreffelijke verbinding tussen alle hotspots van warmtebron tot bodemplaat. Verder biedt hij een complete weerstand tegen omgevingsinvloeden zoals schokken, trillingen en vochtigheid.

Onderhoudsvrij en hoge beschermingsgraad
De omvormer werkt op basis van push-pull topologie en is via een extern toegankelijke controlepin in een energiebesparende stand-by modus te zetten.
De geregelde uitgangsspanning van 24Vdc (6,25A) kan extern worden geanalyseerd door een potentiaal vrij “power good” signaal. De onderhoudsvrije omvormers zijn permanent beschermd tegen kortsluiting en kennen geen minimale belasting. Koeling wordt verkregen door vrije convectie. Afhankelijk van de behoefte zijn er versies beschikbaar  met een geïntegreerd koellichaam of versies met een bodemplaat die op een warmtegeleidende ondergrond gemonteerd kunnen worden.
De apparaten worden aangesloten middels robuuste industriële connectoren en zijn optioneel ook verkrijgbaar met beschermingsgraad IP65.