Serticom leddivisie

Innovatief, creatief en flexibel in led

We zijn toeleverancier van een breed scala aan klantspecifieke oplossingen op het gebied van led. Of u nu op zoek bent naar componenten, een halffabricaat of een totaaloplossing bij ons bent u aan het juiste adres. We baseren onze ontwerpen en oplossingen op producten van toonaangevende fabrikanten. Onze partners zijn geselecteerd op hun betrouwbaarheid en technologische toegevoegde waarde. Door middel van van onze engineering afdeling, onze kennis van de toepassingsgebieden en ons innovatief karakter kunnen wij u oplossingen op maat aanbieden.

Op het gebied van led oplossingen werken we met name met fabrikanten zoals Nichia, Cree, Seoul Semiconductor, Stanley en Brightek. Echter behoren ook andere fabricaten tot de mogelijkheden. Door een partnership hebben we de mogelijkheid om op een zeer moderne hoge snelheids bestückingslijn flexibele seriegroottes op een kosteneffectieve manier te produceren. Door onze kennis en partners op het gebied van optica, koellichamen, thermische geleiding en materiaaleigenschappen kunnen we assemblages voor veeleisende toepassingen construeren.

Enkele voorbeelden van klantspecifieke oplossingen op het gebied van led

Enkele voorbeelden van ons aanbod op het gebied van ledproducten

Low power (0,2W)

Deze leds zijn met name geschikt voor signaal en indicatietoepassingen.
Daarnaast zijn de leds, door ze te bundelen, geschikt voor algemene verlichtingsdoeleinden.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Mid power
(0,2 tot 1W)

De Mid Power leds zijn de laatste tijd steeds populairder. Dit wordt met name veroorzaak door de goede efficiëntie in combinatie met een goede lumen / euro verhouding.
Bovendien bereikt u, doordat u met meerdere leds werkt, voor veel applicaties automatisch een goede lichtspreiding en voorkomt u hotspots in uw applicatie.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

High Power
(1W of meer)

High Power leds zijn zeer breed inzetbaar. Ze combineren een goede efficiëntie met de mogelijkheid objecten vanuit één lichtpunt aan te lichten.
Dit maakt de producten zeer geschikt voor het werken met optieken. Door deze eigenschappen zijn High Power leds zeer geschikt voor de meeste vormen van directe verlichting zoals spots en straatverlichting.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Chip on Board

Chip on board leds combineren een goede thermische spreiding met een mooi egaal lichtbeeld. Hierdoor kunt u, zelfs zonder externe optieken, producten maken met een mooi gespreid lichtbeeld.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Lenzen / Optieken

Door onze ervaring op het gebied van optieken zijn wij prima in staat om u van de ideale lens/optiek voor uw product te voorzien.
Hierbij hebben we zowel de mogelijkheid om een standaard product te adviseren dan wel een klantspecifieke lens te ontwikkelen en te leveren.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Thermische oplossingen

Bij led applicaties is het van een groot belang dat de leds zelf nooit te warm worden. Een lagere junction temperatuur van de led levert een hogere efficiëntie, output en levensduur op.
Of u nu op zoek bent naar een koellichaam of een thermische pad, wij zijn in staat om u van de gewenste oplossing te voorzien.
Indien een standaard product voor uw applicatie niet voldoet hebben wij de mogelijkheid om een speciale oplossing voor uw applicatie te ontwikkelen.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Led drivers

Led drivers zijn grofweg op te delen in twee categorieën namelijk constante stroom en contante spanning led drivers. Door onze kennis op het gebied van voedingen en onze samenwerking met diverse prominente fabrikanten zijn we in staat om op basis van uw eisen de ideale driver voor uw applicatie te leveren.
Mocht deze driver nog niet voldoen aan al uw wensen dan zijn we in staat om voor uw toepassing een driver te ontwikkelen en te produceren die volledig is afgestemd op uw applicatie.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Connectie oplossingen

We hebben een breed pakket connectoren die uitermate geschikt zijn voor led toepassingen.
In samenwerking met onze connectie divisie zijn we perfect in staat om de ideale connector te leveren voor uw toepassing.

klik hier voor meer informatie

sales@serticom.nl
Of bel 088 7378 000

Toepassingsgebieden

De verschillende productfamilies

Algemene verlichting

Door de goede efficiëntie en prijsdaling voor led toepassingen is de algemene verlichtingsmarkt momenteel de snelst groeiende led markt. Serticom biedt een brede range aan producten ten behoeve van deze markt. Of u nu op zoek bent naar componenten, halffabricaten of totaaloplossingen bij ons bent u aan het juiste adres,

Buiten / waterdichte verlichting

Voor buitenverlichting of verlichting op extreme omstandigheden is een goede productbescherming van belang. Serticom heeft veel expertise op het gebied van productbescherming en we delen onze ervaring graag om samen met u tot een perfecte oplossing te komen.

Decoratieve verlichting

Led verlichting biedt, door de kleine bouwvorm, de vele kleuren en de mogelijkheden op het gebied van aansturing, veel nieuwe designmogelijkheden. Deze komen vaak goed tot hun recht op het gebied van decoratieve verlichting.

Signaal verlichting

De betrouwbaarheid, afmetingen, diverse kleuren en de mogelijkheden op het gebied van aansturing maken leds uiterst geschikt om toe te passen als signaal verlichting. Of het nu gaat om stoplichten of offshore verlichting wij werken graag samen met u naar de ideale oplossing.

Kasverlichting

Uit onderzoek is gebleken dat planten met name groeien door bepaalde golflengtes van het lichtspectrum. Met leds zijn we in staat om planten precies van de lichtkleuren te voorzien waarop ze de beste groei resultaten hebben. Serticom heeft veel kennis en ervaring op dit gebied en deelt deze graag met u.

Display

Leds zijn op verschillende manieren in te zetten in display toepassingen. Of het nu gaat edge-lit of een matrix systeem.
Serticom kan u helpen met het creëren van de ideale oplossing voor uw applicatie.

Automotive

Vroeger werden leds in de auto industrie alleen gebruikt voor het verlichten van displays en als signaal lamp. Echter worden leds, dankzij de betere kwaliteit en hogere lichtopbrengst, tegenwoordig zelfs ingezet als achterlicht en koplampen. Deze ontwikkeling zorgt naast praktische voordelen voor veel nieuwe designmogelijkheden.

Uitharden van inkt en lijmen/harsen

Door gebruik te maken van UV leds is het mogelijk om inkt, verf en harsen zoal coatings zeer efficiënt en gecontroleerd uit te laten harden.

Valsheid detectie

UV leds worden steeds vaker ingezet op het gebied van valsheid detectie. Serticom is niet alleen in staat om u te adviseren met betrekking voor de keuze van de juiste leds. We zijn ook in staat om het complete product mee te ontwikkelen en te produceren.

(Nacht)camera verlichting

IR Leds worden veelal ingezet voor het ondersteunen van beveiliging/camera systemen. Het licht is niet zichtbaar voor het menselijk oog maar zorgt er wel voor dat cameras in het donker kunnen functioneren.