Per 1 mei 2018 heeft Serticom een distributie overeenkomst gesloten met Portescap.

mei 23rd, 2018|

Portescap heeft zijn oorsprong in de Zwitserse horloge-industrie en heeft zijn expertise in de fijnmechanica gebruikt bij de ontwikkeling en productie van hoogwaardige elektrische motoren. De klantgerichte innovatie, het technisch niveau en de beste service maakt Portescap toonaangevend op het gebied van miniatuurmotoren en precisie controle. Toepassing in medische apparaten tot een diversiteit aan industriële producten.
Portescap biedt een breed scala aan innovatieve producttechnologieën waaronder brushless motoren, ironless core, can stack, schijfmagneet stappenmotoren en linear actuators om de prestatie van de beweging in toepassingen te optimaliseren. De motoren zijn uiterst compact, hebben een hoog rendement en een laag stroomverbruik. Hierdoor zijn ze tevens bijzonder geschikt voor batterij gevoede systemen. Op diverse gebieden zoals motoren voor medische- en industriële power gereedschappen is Portescap technologisch marktleider.
Op de website van Portescap (www.portescap.com) vindt u een breed scala aan toepassingen.
Voortbouwend op deze traditie van precisie productie en gedreven door innovatief design heeft Portescap al ruim 70 jaar ervaring in bewegingsoplossingen om precieze kracht op de kleinste plaatsen te leveren. Portescap maakt deel uit van de Fortive Groep. Fortive (NYSE: FTV) is een gediversifieerd bedrijf met industriële technieken en professionele instrumentatie oplossingen. Fortive en Portescap werken samen met klanten over de hele wereld in iedere fase van het productontwerp. Van het selecteren van optimale producten voor bewegingen tot het aanpassen van producten aan de vereisten van de toepassingen. Het wereldwijde productie netwerk en applicatie centers biedt de mogelijkheid om snel te reageren. Door het partnernetwerk kunnen wij u lokaal ondersteunen.
De technologie van Portescap is goed gekend door de medewerkers van Serticom. Zij hebben ruim 15 jaar ervaring door eerdere samenwerkingen op het gebied van motorentechnologie. Daarom zijn zij ook prima is staat om deze lokale support te leveren en de marktvraag te vertalen naar de ontwikkeling en productie van motoren.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar www.serticom.nl/mechatronica-divisie of neem contact met ons op via sales@serticom.nl

Nieuw bij Serticom: Lm-therm

maart 2nd, 2018|

Lm-therm

 

 

Vanaf heden is Serticom de distributeur voor de Benelux voor het Duitse Lm-therm Elektrotechnik AG.
Lm-therm verzorgt al 55 jaar lang de ontwikkeling en productie van schakelkastverwarmingen, mini-, ventilatie-, PTC- en ventilatorverwarmingen.

Er zijn oplossingen met of zonder thermostaat en zelf EX-varianten beschikbaar
Daarnaast leveren zij een scala aan peltier koelingen en klantspecifieke oplossingen. Alles van hoogwaardige kwaliteit en made in Germany

Risico’s door vochtigheid, condensatie en vorst voor uw waardevolle elektronica?
Lm-therm biedt perfecte oplossingen met individuele schakelkastverwarmingen, beter dan elke andere standaard oplossing.

Voor meer informatie of hulp bij het selecteren van de juiste producten kunt u ons mailen via sales@serticom.nl

U kunt ook kijken op www.lm-therm.de

 

Oude TL-armaturen vervangen door IP65 Ledpanelen

februari 22nd, 2018|


Afgelopen weekend heeft Serticom B.V. samen met de zustermaatschappij QIES B.V. een mooi project afgerond bij Medica Europe B.V. in Oss. In de cleanroom zijn 313 oude TL-armaturen vervangen door IP65 Ledpanelen. Vanwege de overdruk zijn alle panelen professioneel afgekit om lucht lekkage te voorkomen. De nieuwe Ledpanelen hoeven veel minder vervangen te worden, genereren beduidend meer licht en verbruiken 50% minder energie. Een mooi eindresultaat!

Heeft u ook interesse naar de mogelijkheden bij Serticom B.V.?
Neem dan vrijblijvend contact op. We bespreken met u de mogelijkheden en geven een gepast advies.
U kunt ons bereiken via e-mail: sales@serticom.nl of telefoonnummer: 088-7378000

MTM introduceert nieuwe generatie AC / DC-omvormers

februari 21st, 2018|

MTM-AC-DC-omvormer-F_pcmat150

MTM PCMAT150 S24

Met de PCMAT150 S24 introduceert MTM Power® een nieuwe generatie AC / DC-omvormers die kunnen worden geïnstalleerd als een gedecentraliseerde voeding in industriële en spoorwegtoepassingen.

Het brede ingangsspanningsbereik van AC / DC (85 … 264 VAC) en DC / DC (100 … 300 VDC) maakt wereldwijd gebruik in industriële netwerken mogelijk. De omvormers hebben een 24 VDC uitgangsspanning. De convective gekoelde apparaten hebben zowel een power-good signaal en een actieve PFC. Verdere kenmerken zijn een bedrijfstemperatuur van -40 … + 70 ° C, een remote control en een power-boost van 150%.

Het ontwerp van de isolatiemaatregelen conform overspanningscategorie OV 3 maakt het gebruik mogelijk in toepassingen met hoge transiënten zoals b.v. energietechnologie. Voor toepassing op railvoertuigen werden de apparaten getest volgens de normen van EN 50155 en EN 50121-3-2 / EN 50121-4. In overeenstemming de spoorwegvoorschriften kunnen de omvormers worden gebruikt op spoorwegvoertuigen, alsook op het interne treinverwarmingssysteem 400/230 VAC, naast het spoor in baanapparatuur en in stationaire spoorwegsystemen.

De PCMAT150 heeft een efficiëntie van 92,5% en is bestand tegen schokken en trillingen dankzij de beproefde inkapselingstechnologie en zijn extreem robuuste ontwerp. De vacuüm ingekapselde (EP 1 987 708, U.S. Patent Nr. 8,821,778 B2) voedingen bieden uitstekende bescherming tegen condensatie, geleidend stof en andere omgevingscondities. Ze zijn verbonden via industriële connectoren die voldoen aan de eisen betreffende trillingsbestendigheid, kortere bedradingstijd en zijn onderhoudsvrij. Hierdoor is het gebruik als plug-and-play-oplossing in gevoelige elektronische subsystemen mogelijk. Vanwege het robuuste ontwerp in BPC-technologie( base plate cooling), worden de thermische verliezen specifiek via de montageplaat afgevoerd, terwijl de levensduur van de apparaten tegelijkertijd wordt verlengd.

Nieuwe standaard voor draagbare printers

juni 16th, 2017|

Seiko Instruments introduceert de nieuwe MP-B20 draagbare printer serie.
Deze extreem compacte en lichtgewicht 2” Bluetooth® printer combineert mobiel gebruiksgemak met een scherpe prijs.
De printer is volledig compatibel met Windows®, IOS® en Android™ en wordt geleverd met een battery-pack, usb-kabel, beltclip en een demo rol papier. Een los laadstation voor op de werkplek is beschikbaar. Door zijn robuuste opbouw(weerstaat een val vanaf 1,5m) is deze printer de perfecte oplossing in retail-, gezondheidszorg-, handhavings-, en andere ticket toepassingen.
De printsnelheid van 80mm/s is ongekend bij deze afmetingen waarbij de batterij voldoende is voor wel 10 rollen papier.

Seiko Instruments mobil printer

Onderweg tickets printen is nooit zo makkelijk geweest. Seiko Instruments nieuwe super kleine en betaalbare 2 “mobiele Bluetooth® printer voldoet aan de trend naar grotere mobiliteit.
 
De MP-B20 heeft een zeer compact ontwerp dat gemakkelijk in een zak past of comfortabel op een riem gedragen kan worden met de meegeleverde clip. Weegt slechts 180g, inclusief de batterij. Het is een comfortabele partner in drukke omgevingen. De printers kunnen een val vanaf 1,5 meter weerstaan ​​en zeer snel afdrukken met een snelheid van 80mm/s. Het intuïtieve papierlaadmechanisme biedt een snelle en makkelijk uitwisseling van papierrollen, waardoor waardevolle tijd bespaard wordt tijdens de afdrukafdruksituaties.
 
Deze nieuwe mobiele printer bevat een USB-oplader. Een laadstation voor snel en gemakkelijk opladen is ook beschikbaar. Naast de standaard zwarte kleur, is de printer ook beschikbaar in wit. Samen met een langdurige batterijduur(tot wel 10 rol papier) voldoen deze eigenschappen perfect aan de eisen van mobiele markten zoals hotels, , retail, ticketing en logistiek binnen de gezondheidszorg.
 
Andere belangrijke kenmerken van deze Bluetooth®-mobiele printer zijn de compatibiliteit met de nieuwste besturingssystemen, waaronder Windows®, iOS® en Android ™.
 
 
Over Seiko Instruments: Seiko Instruments is een toonaangevende fabrikant van compacte thermische printers. De portefeuille omvat mobiele printer, thermische printer mechanismen, POS printer, Smart Label Printer® en kiosk printer. Seiko Instruments GmbH in Neu-Isenburg is een dochteronderneming van Seiko Instruments Inc., een bedrijf van de SEIKO HOLDINGS COOPERATION.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIN Rail DC / DC-omvormers met 30 W

mei 23rd, 2017|

MTM Power GmbH, de specialist voor industriële geschakelde voedingen, biedt nu de serie HSD-primaire geschakelde DIN-railmodules aan met een gelijkspanningsingang. De apparaten bieden een ingangspanningsbereik van 20 … 72 VDC en bieden efficiënte oplossingen voor verschillende toepassingen waar weinig stroom nodig is. Door de het via thermoselectieve vacuüm-inkapseling (EP 1 987 708, Amerikaans octrooischrift 8.821.778 B2) volledig afsluiten van de apparaten bieden zij de best mogelijke bescherming tegen stof en vochtigheid en zijn ze bijzonder bestendig tegen mechanische spanningen zoals schokken en trillingen.
De modules van 15 W of 30 W zijn verkrijgbaar met een enkele uitgang van 12 V, 24 V en 48 V. Ze bieden een isolatie van 3,3 kVAC tussen ingang en uitgang en voldoen aan de up-to-date EN standaarden met betrekking tot CE overeenstemming. Verdere eigenschappen zijn SMD-technologie ondersteunde productie, 100% burn-in test en automatische 100% definitieve test. De serie HSD is kortsluit beveiligd, heeft geen minimum belasting nodig en werkt in het temperatuurbereik van -25 … + 70 ° C. De HSD-serie biedt multifunctionele DIN-rail voedingen met compacte afmetingen.

Magnetische zelfzoekende connectoren voor medische toepassingen

mei 18th, 2016|

Rosenberger zelfzoekende magnetische connectoren welke door magneten met elkaar verbonden worden. Hierdoor zijn deze ideaal voor toepassing in ziekenhuizen en verpleeghuizen als verbindingskabel tussen apparatuur, zusteralarm en de patiënt.
Via deze kabelverbinding is het mogelijk om patiëntbewaking, communicatie, zusteroproep, radio en televisie bij het bed van de patiënt te brengen.
Tevens is het mogelijk om via deze kabel verbindingen te maken tussen de chirurg en apparatuur tijdens operaties.

Nieuwe magnetische micro-USB kabel / connector.

Voordelen:

 • Eenvoudige en snelle verbinding
 • Hoog aantal connecties
 • Makkelijke verbreek functie

Productkenmerken:

 • Stroom tot 40 Ampère
 • Diverse voltages mogelijk
 • Meer dan 10.000 connecties mogelijk
 • Betrouwbare contactdruk
 • Geen kracht nodig voor de verbinding
 • Bestand tegen schok en vibratie
 • Waterdicht

  .

  Rosenberger medische magneet connectorRosenberger medische magneet connectorRosenberger medische magneet connectorRosenberger medische magneet connector

MTM Power® Thermoselectieve Vacuüm inkapseling methode

april 8th, 2016|

Extreme werkomstandigheden vereisen absolute zekerheid!

MTM Power heeft na jarenlange intensieve testen en onderzoeken een afgietmethode ontwikkeld die wereldwijd nog steeds uniek is: De Thermoselectieve Vacuum inkapseling.
Hierbij wordt de gietmassa in vacuüm gegoten waardoor de gietmassa echt overal bijkomt.
Deze manier van het afgieten van de producten in kunsthars zorgt dat de producten absoluut robuust zijn en resistent tegen stof, vocht, mechanische vervorming, stoten, schokken en vochtigheid.
MTM Power heeft op dit proces een Europees patent (EP1 987 708) gekregen en voor de vacuüm vergoten modules van de serie PM-IP67A zelfs een patent in de USA( U.S. Patent No 8.263880).

Dit biedt de producten van MTM de volgende voordelen:
* ongekende bestendigheid tegen mechanische stress (schokken, stoten en trillingen) alsook tegen stof en vuil.
* Verhoogde beschermingsklasse omdat de gietmassa geschikt is voor IP67.
* Er zitten geen ingesloten luchtbellen in de gietmassa waardoor de elektronica een homogeen temperatuurbeeld krijgt.
* De extra isolatie verkleint de benodigde kruipstroomwegen waardoor compacter kan worden gebouwd.
* De gietmassa is zelfdovend conform UL94-V0.
* Alle voedingsmodulen zijn volledig en meermaals getest voordat er ingegoten wordt zodat de kwaliteit gegarandeerd is.

MTM-Thermoselective-Vacuum-Encapsulation-Technology-02 MTM-Thermoselective-Vacuum-Encapsulation-Technology-01
MTM-Thermoselective-Vacuum-Encapsulation-Technology-03aMTM-Thermoselective-Vacuum-Encapsulation-Technology-04

Rosenberger MAG CODE connector voor offshore applicatie

maart 29th, 2016|

toepassing-Rosenberger_01_300px
toepassing-Rosenberger_02_300px
Serticom heeft de magnetische MAG CODE connector ingezet als alternatief op een connector met bajonet sluiting in een offshore omgeving. Voor offshore werkzaamheden werd een accupack ingezet om een mobiel camerasysteem te voorzien van de benodigde spanning.
In het verleden werd vaak de aanwezige kabel stuk getrokken doordat de connector vergrendeld zat aan het accupack. Door de beperkte bewegingsruimte offshore trok men vaak aan de kabel, waardoor de kabel of de connector kapot getrokken werd. Voorwaarde van een alternatieve connector was dat er geen spanningsvoerende delen met de hand bereikbaar mochten zijn aan de buitenzijde van het accupack.
De MAG CODE connector heeft een intern schakelend contact, die uitschakelt op het moment dat de connectie wordt verbroken. De contacten van het chassisdeel zijn dan spanningsloos. De magnetische vergrendeling van de connector zorgt er voor dat het kabeldeel losgetrokken kan worden van het chassisdeel, zonder dat de kabel of connector defect raakt.
Onverwachte en excessieve trekbelastingen op de kabel en connector zijn hiermee verleden tijd.

Rennsteig gereedschappen

juni 4th, 2015|

Nu verkrijgbaar bij Serticom, het volledige pakket aan productie gereedschap van de firma Rennsteig!
Krijg nu op uw eerste bestelling 10% extra korting en ervaar de kwaliteit en het gebruiksgemak.