Serticom componenten PLUS: met co-development en co-makership

Handelshuis met toegevoegde waarde
De essentie van Serticom is een handelshuis met toegevoegde waarde door Co-development capaciteiten en modulaire assemblage capaciteiten. Schaalgrootte leidt ertoe dat producten generiek ontwikkeld worden zodat ze in velerlei toepassingen inzetbaar zijn.
In deze fase stelt u echter meer eisen aan producten waardoor deze specifiek worden voor de applicatie. Juist in die fase kunnen we een belangrijke rol vervullen. Door co-development capaciteiten kunnen we van generieke producten modulair specifieke producten maken welke toepasbaar zijn. ONE STOP SHOPPING De development afdeling heeft kennis op het gebied van zowel elektronica als mechanica. Hierdoor is een breed spectrum aan oplossingen mogelijk. Ook kan de co-development afdeling technieken uit verschillende satellieten met elkaar combineren. Zo kan u gebruik maken van een “one stop shopping” principe en zijn turn-key oplossingen mogelijk.

  • Printerdivisie
  • Connectiedivisie
  • Led en powerdivisie
  • Mechatronicadivisie

Enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde projecten:

Intelligent ledproject

Voor dit projekt moest een indicatieverlichting ontworpen worden voor een bestaande machine. Doelstelling hierbij was dat deze verlichting kon communiceren met de CPU van de machine. Meerdere verlichtingspunten moesten in de machine worden toegepast.
We hebben hiervoor een compleet systeem ontwikkeld, inclusief elektronica en software, waarbij meerdere LED verlichtingspunten individueel aangestuurd konden worden in meerdere kleurvarianten.
De communicatie met de bestaande CPU werd hierbij als belangrijke eis gesteld.
Het doel en resultaat van het project was dat een bestaande machine een compleet nieuwe face-lift en functionaliteit moest krijgen zonder aanzienlijke verhoging van de kostprijs en tegen een beperkt ontwikkel budget.

Thermische oplossing

Voor een verlichtingsproject met individueel adresseerbare ledprofielen in een museum hebben we meegedacht over het thermisch concept van de voedingskast, de kabelsamenstelling en de opbouw. Tevens hebben wij de eindmontage van de 240 unieke schakelkasten verzorgd van het led-systeem.

Vochtbescherming

Door middel van speciale 2 componenten potting hebben we een oplossing gecreëerd voor vochtbescherming van led-lijnen en led-spots. Ook diffusor technieken werden gebruikt om het lichtbeeld aan te passen. Dat deze oplossing bestand is tegen extreme omstandigheden blijkt wel uit het feit dat deze strips en spots in sauna’s gebruikt worden.

Vochtbescherming (2)

Voor diverse klanten uit de transportwereld leveren wij kabelcombinaties waarbij de elektronica door middel van 2 componenten potting waterdicht worden gemaakt. Tevens worden de connectoren d.m.v. een low-pressure moulding voorzien van een trekontlasting die tevens functioneert als waterkering.

Kiosk design

Naar aanleiding van een aanvraag voor een thermische printer hebben wij voor deze klant meegedacht over de complete opbouw van de kiosk, We hebben oplossingen gecreëerd betreffende de voedingssystemen (docking/charging/monitoring) de kabelbomen en connectoren zowel als deelontwikkeling van de mechanische onderdelen.

Ledsysteem

Voor een klant met toepassingen in de scheepvaart hebben wij een led-driver / batterijlaadcombinatie ontwikkeld voor toepassing in veeleisende omstandigheden. We hebben meegedacht over het thermisch concept, de batterijlaad specificaties en de printopbouw.

Magneetcontact

Voor een klant met als wens een simpel te bedienen voedingssysteem voor het laden van een trainingstool op basis van led’s een combinatie gebouwd van een voeding met een zelfzoekende magnetische connector die in gestoken toestand tevens waterdicht is. Iedereen kan deze voeding gebruiken zonder kans op ompolen.