toepassing-Rosenberger_01_300px
toepassing-Rosenberger_02_300px
Serticom heeft de magnetische MAG CODE connector ingezet als alternatief op een connector met bajonet sluiting in een offshore omgeving. Voor offshore werkzaamheden werd een accupack ingezet om een mobiel camerasysteem te voorzien van de benodigde spanning.
In het verleden werd vaak de aanwezige kabel stuk getrokken doordat de connector vergrendeld zat aan het accupack. Door de beperkte bewegingsruimte offshore trok men vaak aan de kabel, waardoor de kabel of de connector kapot getrokken werd. Voorwaarde van een alternatieve connector was dat er geen spanningsvoerende delen met de hand bereikbaar mochten zijn aan de buitenzijde van het accupack.
De MAG CODE connector heeft een intern schakelend contact, die uitschakelt op het moment dat de connectie wordt verbroken. De contacten van het chassisdeel zijn dan spanningsloos. De magnetische vergrendeling van de connector zorgt er voor dat het kabeldeel losgetrokken kan worden van het chassisdeel, zonder dat de kabel of connector defect raakt.
Onverwachte en excessieve trekbelastingen op de kabel en connector zijn hiermee verleden tijd.